O le a le mea e tupu pe a susu totigilima pa'u?Ose Taiala i Pa'u Ua Fa'aleaga Vai

I lo tatou olaga i aso uma, o aʻafiaga e masani ona matauina pe a susu paʻu e aofia ai:

Fa'atuputeleina le pala o Pa'u
Pa'u Pa'u
Fiafia Vaaia o Pa'u
Fa'amatalaga Pa'u Fa'aleaga
Maliu ma Mildew Formation
Pa'u pala

E Fa'afefea ona Fegalegaleai le Vai ma Pa'u?Muamua, e le fegalegaleai le vai ma le paʻu i luga o se vailaʻau.Peita'i, e le'o fa'apea o mea totino o ou totigilima pa'u e le mafai ona suia pe a fa'aumi pe fa'aauau pea ona fa'aalia vai.I se faapuupuuga, e mafai e le vai ona sosolo i luga o le paʻu o le paʻu, e toso mai ai suauʻu masani i totonu o mea, e oʻo atu ai i aʻafiaga e le manaʻomia.

O le pa'u e mafua mai i le pa'u ma pa'u o manu.O se taunuuga, o le paʻu e mafai ona manatu o se mea e iai se elemene o le manava.E mafua lea ona o le pa'u o pa'u manu e masani ona fa'aogaina i le faiga o pa'u;tele ona o pores follicle lauulu.
O lona uiga o le vai i luga o le pa'u e foliga mai e le tumau atoatoa ile pa'u.E mafai ona sosolo i tua atu o le pito i luga, e oo atu ai i aafiaga le manaomia i lalo ole laina.O le galuega autu a le sebum o le ofuina, puipuia ma susu le paʻu.O le fa'aumiumi o vai e mafai ona ta'ita'iina atu ai le sebum fa'anatura o lo'o maua i totonu o le pa'u e mou atu i se saoasaoa e sili atu le vave nai lo le mea tatou te fa'amoemoeina.

Aafiaga ole Vai ile Pa'u
Pe a susū le pa'u, e ma'e'e, amata ona pa'u, e mafai ona o'o atu ai i pisia va'aia, e ono amata ona le lelei, fa'atupu le limu ma le pala, ma amata ai fo'i ona pala.Se'i o tatou va'ava'ai toto'a i nei a'afiaga uma i auiliiliga.

A'afiaga 1: Fa'ateleina le pala ole Pa'u
E pei ona taʻua muamua, o se fasi paʻu e leiloa ona suauʻu masani o le a sili atu ona pala.O suau'u totonu e galue e pei o se lubricant, e mafai ai ona pa'u le pa'u fa'apea fo'i ma le pa'i.

O le iai ma le fa'aalia o le vai e mafai ona o'o atu ai i le fa'asao ma alavai (e ala i le osmosis) o suau'u totonu.I le leai o se mea lubricating, o le a sili atu le feteʻenaʻiga i le va o alava o le paʻu pe a gaoioi le paʻu.O alava e fefiloi le tasi i le isi ma o loʻo i ai foʻi le tele o mea e mafai ona ofuina ma solo i lalo le laina.I tulaga ogaoga, e mafai foi ona matauina le ta'e i luga o pa'u.

Aafiaga 2: Pa'u Pa'u
O aʻafiaga o le paʻu mai le faʻaleagaina o le vai e masani ona fesoʻotaʻi ma oloa e faia i paʻu fusi.I se faapuupuuga, o le paʻu fusi e faia e ala i le tuʻufaʻatasia o paʻu paʻu, o nisi taimi e oʻo lava i paʻu pepelo.

O le mea lea, pe a faʻaaogaina totigilima paʻu i a tatou galuega i aso uma, e tatau ona tatou taumafai e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le vai, pe faʻamago i se taimi vave pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma le vai e faʻamautinoa ai le faʻaaogaina masani masani o totigilima galuega paʻu.

Pa'u Fa'aleagaina


Taimi meli: Nov-03-2023